Yint tekstEenvrouwszaak

Yint Tekst bestaat uit één vrouw en dat ben ik: Yvette in ’t Velt.
Van jongs af aan ben ik met tekst en taal bezig geweest. Dat je daar ook je vak van kunt maken, heb ik mij pas later gerealiseerd. Bij mijn studiekeuze heb ik mij laten leiden door een andere interesse: alles wat groen is. Het werd dus Tuin- en landschapsinrichting.

Uitgeverij

Via een paar banen in het groen ben ik bij de uitgeverij van IPC Groene Ruimte terechtgekomen. Eerst heb ik daar als schrijver twee halve boeken geschreven (een collega schreef de andere helft), later heb ik als projectleider de totstandkoming van zo’n vijftig boeken gecoördineerd. Al deze boeken hadden een min of meer groen onderwerp: bomen, fauna, cultuurtechniek….. Omdat het zo leuk is, heb ik van veel van ‘mijn’ boeken zelf de redactie gedaan.

Webredactie

Daarnaast heb ik allerhande andere teksten geschreven en geredigeerd. Enkele jaren geleden heb ik de cursus HBO Webredacteur gevolgd en mij ook op het web gestort. Ook dat is leuk!

Tekstbureau

Sinds 1 januari 2018 heb ik mijn eigen tekstbureau: Yint Tekst. Voor Yint Tekst redigeer en schrijf ik, zowel voor het web als voor uitgaven op papier. Ook verzorg ik complete publicaties, vanaf het eerste idee tot en met de uitvoering. Ik heb ruime ervaring met projectleiding, auteursbegeleiding, beeldredactie en begeleiding van vormgeving en drukwerk.

Specialisatie

Door mijn opleiding en jarenlange ervaring bij groene organisaties kun je ‘groen’ wel mijn specialisatie noemen. Bomen, struiken, planten, stedelijk en landschappelijk groen, parken, tuinen, bossen, landschap …. Het zijn allemaal onderwerpen waarmee ik goed uit de voeten kan. Ik schrijf en redigeer graag groene teksten.

Maar daarnaast heb ik ook over vele andere onderwerpen geschreven. Om er enkele te noemen: (mond)zorg, food, arbo, cultuurhistorie, milieu, recreatie, wandelen, sport, dieren, reizen. Ik vind het ook heel leuk om me weer te verdiepen in een heel nieuw onderwerp.