Wat woon ik toch in een mooie omgeving! Zelf woon ik op 100 m van het bos, maar ook Arnhem een stukje verderop is erg groen met vele monumentale parken. Het is heel leuk als je daar als werk ook iets mee kan doen.
Voor Molenplaats Sonsbeek, dat in Park Sonsbeek ligt, mocht ik meewerken aan een boekje over de parken Sonsbeek, Zijpendaal en Gulden Bodem. Als uitgangspunt voor het boekje hebben we de vele verhalen van parkwachter Jeroen Glissenaar genomen. Collega-tekstschrijver Loes Meeuwissen en ik zijn met hem door de parken gelopen en hebben zijn anekdotes en wetenswaardigheden opgetekend. Overal weet hij wel iets leuks te vertellen over ‘de’ baron, bijzondere bomen of het beheer. Daarnaast hebben nog vele anderen bijdragen geleverd aan de inhoud en foto’s beschikbaar gesteld. Resultaat: een leuk en informatief boekje voor de bezoekers van de parken. Het is verkrijgbaar bij Molenplaats Sonsbeek.

Parkenwijzer over Sonsbeek, Zijpendaal en Gulden Bodem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *